Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου | Δράσεις ΕΚΕ 2015
Δράσεις ΕΚΕ 2015
Αρχική Η ΕπιτροπήΗ Επιτροπή ΔημοσιοποιήσειςΔημοσιοποιήσεις ΕποπτευόμενοιΕποπτευόμενοι Ρυθμιστικό ΠλαίσιοΡυθμιστικό Πλαίσιο Προστασία ΕπενδυτώνΠροστασία Επενδυτών Μητρώο ΕμπιστευμάτωνΜητρώο Εμπιστευμάτων
Επικοινωνία  |  Συνδέσεις  |   EL / EN |
Δράσεις ΕΚΕ 2015
Εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It Cyprus»
Εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It Cyprus»
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 23 Απριλίου 2015 ομάδα εθελοντών της ΕΚΚ έδωσε το παρόν της με πολύ ενθουσιασμό στην παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It Cyprus», η οποία αποτελούσε μέρους της παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού «Let’s do it World!». Στην Κύπρο η εκστρατεία περιλαμβάνει τον καθαρισμό της υπαίθρου από απόβλητα σε μία μόνο ημέρα με τη βοήθεια εθελοντών. Η ομάδα εθελοντών της ΕΚΚ έχει συμβάλει στον καθαρισμό της περιοχής του ποταμού Πεδιαίου, στον Στρόβολο, κοντά στο ταχυδρομείο στην οδό Προδρόμου, όπου ήταν και το σημείο εκκίνησης της ομάδας μας. Στόχος της εκστρατείας καθαρισμού είναι να αντιληφθούμε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και πως όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε στη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού. Το μήνυμα που εισπράττουμε από τη εν λόγω δράση είναι ότι όλοι έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον όχι μόνο για τη προσωπική μας απόλαυση και ευεξία, αλλά επίσης για να δώσουμε ποιοτικότερο μέλλον για τα παιδιά μας.
31 Δεκεμβρίου 2015
Προϊόντα UNICEF
Προϊόντα UNICEF
Λειτουργός της ΕΚΚ ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία τη διάθεση μολυβιών της UNICEF, εντός και εκτός της ΕΚΚ, ώστε να βοηθήσει αφιλοκερδώς στον σκοπό αυτό, που είναι η υποστήριξη των παιδιών και των γυναικών στους τομείς της υγείας, της διατροφής, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης και της υγιεινής σε 162 χώρες ανά το παγκόσμιο. Εντός του έτους, η ΕΚΚ ανέλαβε επίσης να προωθήσει την πώληση και διάθεση σπιτικών μπισκότων, μεταξύ των μελών του προσωπικού της, τα οποία φτιάχτηκαν με πολύ μεράκι και όρεξη από τους εθελοντές της UNICEF. Πιστεύοντας ότι κάθε μικρή προσπάθεια μπορεί συνολικά να κάνει τη διαφορά, το προσωπικό της ΕΚΚ στήριξε και αυτήν προσπάθεια για να συμβάλει στο έργο της UNICEF.
31 Δεκεμβρίου 2015
Αιμοδοσία
Αιμοδοσία
Στις 7 Αυγούστου 2015, η ΕΚΚ πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό να συνδράμει στην κάλυψη της αυξημένης ανάγκης που υπάρχει στα ιατρικά κέντρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, διότι λόγω απουσίας σε διακοπές, υπάρχουν λιγότεροι διαθέσιμοι εθελοντές αιμοδότες.
31 Δεκεμβρίου 2015
Συλλογή παιδικού ρουχισμού, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες
Συλλογή παιδικού ρουχισμού, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες
Στο πλαίσιο της εθελοντικής κινητοποίησης εκ μέρους του προσωπικού της ΕΚΚ, διοργανώθηκε εκστρατεία συλλογής ρουχισμού, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης, για κάλυψη των αναγκών άπορων οικογενειών. Ως αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής προσπάθειας, βοηθήθηκαν 6 διαφορετικές οικογένειες, προσφέροντάς τους παιδικά ρούχα και παιχνίδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης όπως σεντόνια, κουβερτούλες, βρεφικά μαξιλάρια και άλλα χρειώδη για νεογέννητα, μωράκια και παιδάκια μεγαλύτερων ηλικιών.
31 Δεκεμβρίου 2015
Στήριξη της εκστρατείας του Συνδέσμου Εθελοντών Λευκωσίας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»
Στήριξη της εκστρατείας του Συνδέσμου Εθελοντών Λευκωσίας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»
Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2015 το προσωπικό της ΕΚΚ, με μία πρωτοποριακή και δημιουργική ιδέα, κατόρθωσε να συγκεντρώσει €600, τα οποία δόθηκαν σε μη προνομιούχες οικογένειες. Σύμφωνα με τις οδηγίες και τη βοήθεια του Σώματος Εθελοντών Λευκωσίας, η ΕΚΚ κατόρθωσε να παραδώσει τα χρήματα αυτά σε μορφή κουπονιών από υπεραγορές, ώστε να μπορέσουν 6 οικογένειες να τα αξιοποιήσουν για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, εθελόντριες από το προσωπικό της ΕΚΚ, παρασκεύασαν γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, τις οποίες μετέπειτα πώλησαν σε συναδέλφους, με αποτέλεσμα όλοι όσοι ήθελαν μπορούσαν να συνεισφέρουν, αλλά παράλληλα και να απολαύσουν τις γευστικές δημιουργίες.
31 Δεκεμβρίου 2015
Χρηματική εισφορά στο Ραδιομαραθώνιο
Χρηματική εισφορά στο Ραδιομαραθώνιο
Η ΕΚΚ και το προσωπικό της προχώρησε στη συμβολική χρηματική εισφορά των €90 για το Ραδιομαραθώνιο, στόχος του οποίου το 2015 ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα όλων των παιδιών και παράλληλα η οικονομική στήριξη παιδιών με ειδικές ικανότητες.
31 Δεκεμβρίου 2015
Ανακύκλωση
Ανακύκλωση
Η EKK προβαίνει σε ανακύκλωση διαφόρων υλικών που χρησιμοποιεί, όπως χαρτιού, πλαστικών και μπαταριών, ούτως ώστε να συμβάλει τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, όσο και στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Για τον σκοπό αυτό, διατηρεί ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία εντός του κτιρίου της ΕΚΚ και ανακυκλώνει το χαρτί που καταναλώνει. Η ΕΚΚ συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών της Green Dot Κύπρου και ανακυκλώνει μπαταρίες, μελανοδοχεία, εκτυπωτές και διάφορα άλλα υλικά που περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Με τη συλλογή και την ανακύκλωση των εν λόγω υλικών αποφεύγεται η διάχυση των εν λόγω ουσιών στο περιβάλλον και εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι.
31 Δεκεμβρίου 2015
Ενημέρωση του προσωπικού για διάφορες άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις
Ενημέρωση του προσωπικού για διάφορες άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις
Μέλη του προσωπικού της ΕΚΚ, αναλαμβάνουν με δική τους πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους συναδέλφους για διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκστρατείες και άλλες έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν για στήριξη συνανθρώπων μας σε δύσκολες στιγμές. Μερικές από αυτές τις πρωτοβουλίες μέσα στο 2015 περιελάμβαναν, την εκστρατεία «Κανένας μαθητής χωρίς τα απαραίτητα σχολικά» που διεξήγαγε το Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας με σκοπό να συγκεντρώσει τα απαραίτητα σχολικά είδη για μαθητές με οικονομικές δυσκολίες, καθώς επίσης και την οικονομική στήριξη ενός συνανθρώπου μας, ο οποίος αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν να μεταβεί άμεσα στο εξωτερικό.
31 Δεκεμβρίου 2015
Προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας
Προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας
Επιπρόσθετα, η ΕΚΚ ακολουθεί όλα τα προτεινόμενα μέτρα/οδηγίες που εκδίδονται από την Υπηρεσία Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς επίσης και από το Ίδρυμα Ενέργειας Κύπρου. Κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι (α) οι χρονοδιακόπτες φωτισμού, οι οποίοι ανάβουν και σβήνουν αυτόµατα όταν ανιχνευτεί κίνηση στον χώρο και (β) η ρύθμιση του επιπέδου φωτισµού, ώστε να γίνεται χρήση της επιθυμητής ποσότητας φωτός για τις διάφορες δραστηριότητες των χρηστών του χώρου (για παράδειγμα υπάρχουν ειδικοί διακόπτες με τους οποίους ανάβουν μόνο τα μισά φώτα στους διαδρόμους). Σχετικές είναι και οι πρόνοιες που περιλαμβάνονται στις προσφορές που προκηρύσσει η ΕΚΚ για αγορά προϊόντων που προβλέπουν στην αγορά προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Έχουν επίσης αντικατασταθεί ρυπογόνοι λαμπτήρες με λαμπτήρες LED σε κοινόχρηστους χώρους των γραφείων.
31 Δεκεμβρίου 2015
Πιστοποιημένος εργοδότης
Great Place to work
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σχετικά με εμάς
Δομή και Τμήματα
Σύστημα Γνωστοποίησης Συναλλαγών
Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνία
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Αποφάσεις
Ανακοινώσεις
Δηλώσεις Πολιτικής
Εγκύκλιοι
Πρακτικοί Οδηγοί
Έγγραφα Συζήτησης
Πιστοποιήσεις και Σεμινάρια
Αποφάσεις Δικαστηρίου
Στατιστικές Δημοσιοποιήσεις
Διοικητικές Κυρώσεις
Σχέδιο Δημοσίευσης Πληροφοριών
Σεμινάρια & Διαλέξεις
Ψηφιακή Υπογραφή/Υποβολή
Συνέδρια
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ
ΕΠΕΥ
Πάροχοι Υπηρεσιών σε Κρυπτοπεριουσιακά Στο...
Εταιρείες Διαχείρισης ΟΕΕ
Ρυθμιζόμενες Αγορές
ΕΠΔΥ
ΟΕΕ
ΟΣΕΚΑ & Εταιρείες Διαχείρισης
Εκδότες
Εποπτικό Πλαίσιο με Βάση τη Διαχείριση των...
Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ)
ΔΟΕΕ & Εταιρείες Διαχείρισης ΟΣΕΚΑ
Πάροχοι Υπηρεσιών Συμμετοχικής Χρηματοδότη...
Focus Area
Κόμβος Καινοτομίας
Πληρωτέα Τέλη
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
PEPPs
Υπηρεσίες και Αγορές
Συλλογικές Επενδύσεις και Διαχειριστές
Εκδότες και Κινητές Αξίες
Κατάχρηση Αγοράς
Δείκτες Αναφοράς
Παρεμπόδιση Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράν...
PRIIPs
Κυρώσεις/Περιοριστικά Μέτρα
Νόμος ΕΚΚ
ENGLISH ΕπικοινωνίαΌροι & ΠροϋποθέσειςΠολιτική ΑπορρήτουΠροστασία ΕπενδυτώνΣυνδέσειςΥπηρεσία RSS
© Copyright, All Rights Reserved.